Lepila na vodenoj bazi

  • Boris Smith
  • 25 Aug 2022

Piquattro je od 2010 godine svoju ponudu proširio na nekoliko tipova novih lepila na vodenoj bazi, napravljenih po najnovijoj tehnologiji koja se koristiti u proizvodnji obuće. Za razliku od svih ostalih lepila na vodenoj bazi, ova lepila su napravljena isključivo od dva elementa LEPKA i VODE.

Lepila su apsolutno bez mirisa, nisu zapaljiva, što značajno olakšava kako rad sa lepkom, tako i njihovo skladištenje. Lepila su specijalno razvijena u saradnji sa nekoliko italijanskih firmi, što proizvođača lepka, što proizvođača obuće, kako bi se našlo najoptimalnije rešenje za bolji i kvalitetniji rad, ali i potpuno zadovoljavanje svih Evropskih i svetskih standarda.

Kako se radi o specijalnim lepilima proizvođač je ostavio otvorenu opciju za pravljenje specijalnih lepila po vašim potrebama, odnosno prilagođavanje odnosa lepila i vode, gustine lepila i brzine sušenja, kako bi ste i vi dobili najoptimalnije rešenje za vaš proizvod u zavisnosti koji tip materijala koristite, da li se nanos lepila radi ručno ili mašinski.

Uvođenje ovih lepila u našu ponudu nije urađeno prvenstveno radi pospešivanja prodaje, već i radi edukacije domaćih proizvođača obuće, približavanje standarnima Evropske Unije, ali i isplativost, jer ovo lepilo i pored višestruko veće cene od poliuretanskih lepila, u samoj proizvodnji se pokazalo kao optimalnije. Veća produktivnost, veći broj proizvedenih pari obuće sa istom količinom lepila.

Ostalo je još samo kako da rešimo nedostatak izrazito jakog mirisa lepka na koji su radnici u proizvodnji obuće navikli, i bez kojeg njima opada produktivnost.

Lepila na vodenoj bazi

Korpa

Vaša korpa je prazna